BORANG PERTANYAAN / TEMPAHAN

NAMA:
ALAMAT RUMAH / PEJABAT:
ALAMAT E-MEL:
NO. TELEFON (H/P):
NO. WHATSAPP:
TARIKH MAJLIS:
WAKTU / MASA MAJLIS (AM/PM) :
LOKASI MAJLIS:
PERKHIDMATAN PERSEMBAHAN:
TEMPOH BAYARAN TEMPAHAN:
PEMBAYARAN TEMPAHAN MELALUI:
PERTANYAAN / TEMPAHAN:

1. Sila pastikan no telefon untuk dihubungi dan alamat e-mel anda TEPAT sebelum submit tempahan/pertanyaan untuk memudahkan pihak kami menghubungi anda.

2. Sila tunggu response dari SuWaRa Entertainment dalam masa 24/48 jam selepas penghantaran borang pertanyaan/tempahan.

3. Terima kasih kerana menyokong seni muzik budaya warisan negara dari SuWaRa Entertainment.


Create a web form here

MISI

Mendidik rakyat ke arah memartabatkan seni budaya dan seni kontemporari negara dengan nilai-nilai positif.

VISI

Seni budaya dan seni kontemporari Malaysia menjadi aset yang sangat bernilai tinggi dan terus bertahan sebagai hiburan yang positif di sepanjang zaman.

SUWARA ENTERTAINMENT

Nama SuWaRa tercipta hasil dari gabungan 3 singkatan perkataan yang membentuk sebuah ayat iaitu 'SUara WArisan RAkyat' yang mana ianya secara langsung menjadi “tagline” bagi syarikat kami. SuWaRa Entertainment telah didaftarkan pada tahun 2012 namun telah mula bergiat aktif sejak tahun 2009 lagi.

Persembahan-persembahan ini sesuai untuk dimainkan di majlis keramaian, majlis perkahwinan, promosi produk, majlis perasmian, majlis makan malam, persembahan sempena hari perayaan di pusat membeli-belah dan sebagainya.

Hubungi Kami:

Sebarang pertanyaan berkaitan perkhidmatan dan persembahan yang kami sediakan, boleh hubungi kami melalui CALL/SMS/WHATSAPP:

SURIA 014-2379783
ZACK 010-2794213

E-mel : suwaraentertainment@yahoo.com

Mohon juga untuk mengisi borang pertanyaan dan tempahan seperti di atas untuk memudahkan kami menghubungi anda semula bagi perbincangan lanjut.

Terima kasih.

Wednesday, December 19, 2012

PERSEMBAHAN BULAN DISEMBER 2012

Assalammu'alaikum WBT. Selamat pagi :)


Persembahan Angklung Solo (One-man-show)
Tarikh : 20 Disember 2012 (Khamis)
Tempat : Hotel Istana, Kuala Lumpur
Majlis Makan Malam bersama Tun Dr. Mahathir
(Anjuran Alumni UIAM)



Persembahan Gamelan
Tarikh : 20 Disember 2012 (Khamis)
Tempat : Hotel Istana, Kuala Lumpur
Majlis Makan Malam bersama Tun Dr. Mahathir
(Anjuran Alumni UIAM)

Berminat dengan persembahan pentas yang kami tawarkan? Hubungi kami melalui telefon/sms/e-mel bagi mendapatkan harga yang sangat berpatutan.

"Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan seni budaya negara"

Monday, November 12, 2012

PROMOSI SEMPENA CUTI SEKOLAH!!!!

Assalammu'alaikum WBT.

Promosi sempena musim cuti sekolah yang pasti memikat hati anda yang ingin mengadakan majlis perkahwinan, majlis makan malam dan bagi sebarang majlis. Kami ingin menawarkan pakej perkhidmatan yang sangat jimat!

PAKEJ


Persembahan Angklung Solo
+
PA System

Hanya RM1,500.00 sahaja!
(Tertakluk kepada terma dan syarat)

Bagi yang ingin melangsungkan perkahwinan atau ingin mengadakan sebarang majlis, pastikan anda tidak ketinggalan untuk mendapatkan pakej yg sangat menarik ini kerana ianya sangat murah dan anda pasti tidak akan kecewa dengan perkhidmatan yang kami sediakan.

Jadi, apa tunggu lagi? Hubungi kami dengan segera!

Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan seni budaya negara

Wednesday, October 31, 2012

PERKHIDMATAN PERSEMBAHAN YANG DISEDIAKAN

Assalammu'alaikum WBT. Apa khabar semua blogger? Maaflah kerana dah lama kami tak update tentang persembahan-persembahan kami.

Baiklah, hari ini kami ingin berkongsi sedikit sebanyak tentang perkhidmatan persembahan yang kami sediakan khas untuk anda di hari bahagia (majlis perkahwinan), majlis makan malam dan untuk sebarang majlis. Ianya pasti memberikan kelainan dan agak unik yang pastinya membuatkan para tetamu tidak jemu-jemu untuk menyaksikannya.

Antara perkhidmatan persembahan yang kami sediakan adalah:

1. Angklung Solo (One-Man-Show)


2. Angklung Berkumpulan


3. Angklung Koir


4. Tarian Dewasa dan Kanak-kanak (Tradisional, Zapin, Etnik dll)

 

4. Gamelan


5. Nyanyian Lagu-lagu Tradisional/Lagu-lagu Asli


6. Teh Tarik Show


Selain daripada itu, terdapat pelbagai lagi perkhidmatan persembahan yang kami sediakan. Kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP bagi sebarang majlis (pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot, graduasi dsb). Kami juga menyediakan perkhidmatan sebagai WEDDING PLANNER, menyediakan PA Sistem dan DJ sekiranya diperlukan.

Untuk keterangan lanjut, tuan/puan boleh hubungi kami, Suria 014-2379783 atau Zack 010-2794213.

Terima kasih.

SuWaRa - Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan seni budaya negara

Friday, September 21, 2012

'World Bamboo Day', 1Mont Kiara Mall



Terdpt sedikit kesilapan pd nama syarikat kami.
Sepatutnya SuWaRa Entertainment :)

Persembahan Angklung Solo
by Zack Osman

Tarikh : 22 September dan 23 September 2012
Masa : 2.00 pm - 2.30 pm
Tempat : 1Mont Kiara Mall
Anjuran : Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia

Bersama-samalah kita memeriahkan program anjuran Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia ini yang bertempat di 1Mont Kiara Mall. Semoga terhibur!

Monday, September 10, 2012

PROGRAM BULAN SEPTEMBER 2012

Assalammu'alaikum WBT...


Berikut adalah senarai persembahan yang akan diadakan pada bulan September 2012 yang akan diadakan di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur.

Tarikh : 10 September 2012 (Isnin)
Masa : 11.30 am hingga 2.30 pm
Tempat : Dagang Net Technologies Sdn Bhd
Penganjur : Dagang Net
(PRIVATE EVENT)
Persembahan angklung solo dan perkhidmatan membekal PA sistem bagi program 'Jamuan Hari Raya 2012'

Tarikh : 13 September 2012 (Khamis)
Masa : 12.00 pm hingga 5.00 pm
Tempat : Dewan Sri Siantan, Presint 2, Putrajaya
(PRIVATE EVENT)
Persembahan angklung solo sempena 'Raya Gathering 2012'

Tarikh : 22 September 2012 (Sabtu)
Masa : 2.00 pm hingga 2.30 pm
Tempat : 1Mont Kiara Mall, Mont Kiara
Penganjur : Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia
(OPEN TO PUBLIC EVENT)
Persembahan angklung solo sempena 'World Bamboo Day'

Tarikh : 22 September 2012 (Ahad)
Masa : 2.00 pm hingga 2.30 pm
Tempat : 1Mont Kiara Mall, Mont Kiara
Penganjur : Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia
(OPEN TO PUBLIC EVENT)
Persembahan angklung solo sempena 'World Bamboo Day'

Sunday, August 26, 2012

Salam Aidilfitri daripada Kami!


Hari raya hari yang berkat,
Bermaaf-maafan sesama saudara,
Hai manusia bulatkan tekad,
Perintah Allah laksanakan segera.

Udara dingin hening pagi,
Tabuh bising mulakan hari,
Aidilfitri menjelma lagi,
Masing-masing pakai berseri.

Adik tersayang segak bergaya,
Mengait kuih di atas para,
Suasana riang di hari raya,
Bermaaf-maafan riang gembira.

Masak udang dan gulai ketam,
Pembasuh mulut kuih keris,
Berbunyi mercun berdentum-dentam,
Riang gembira di Hari Raya.


Salam Aidilfitri ikhlas daripada kami,
Suria, Zack, Athirah, Ayish
for SuWaRa Entertainment

Friday, August 17, 2012

Bersiaran di Nasi Lemak Kopi O, TV9

Assalammu'alaikum WBT...

Saksikan persembahan angklung solo dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O, TV9. Untuk raya pertama hingga ketiga, NLKO akan menggunakan "Ketupat Rendang Kopi O" sempena kedatangan Syawal yg mulia ini. Maklumat persembahan adalah seperti berikut:


Tarikh : 20 Ogos 2012 (Hari Raya Kedua)
Masa : 8 pagi hingga 10 pagi
"Ketupat Rendang Kopi O, TV9"
Program sempena Hari Raya Aidilfitri 2012


Jangan lupa saksikan ya!

Tuesday, August 07, 2012

Persembahan pada Minggu Ini...

Assalammu'alaikum WBT...

Berikut adalah senarai persembahan yang akan diadakan pada minggu ini (minggu ke-3 bulan Ramadhan 1433H) bersempena Promosi Aidilfitri yang akan diadakan di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur.

Bagi yang mempunyai kelapangan, bersama-samalah kita memeriahkan suasana sambil membeli-belah barangan raya. 


PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO

Tarikh : 7 Ogos 2012 (Selasa)
Masa : 6.30 pm hingga 7.00 pm
Tempat : The Curve, Mutiara Damansara

Tarikh : 8 Ogos 2012 (Rabu)
Masa : 4.30 pm hingga 8.30 pm
Tempat : Hotel Intercontinental (Hotel Nikko), Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Tarikh : 11 Ogos 2012 (Sabtu)
Masa : 2.00 pm hingga 2.30 pm
Tempat : Plaza Shah Alam, Seksyen 9, Shah Alam



PERSEMBAHAN ANGKLUNG BERKUMPULAN

Tarikh : 12 Ogos 2012 (Ahad)
Masa : 4 pm hingga 4.30 pm
Tempat : One Utama, Damansara

Jumpa anda di sana!

Friday, July 27, 2012

Persembahan di Plaza Shah Alam

Assalammu'alaikum WBT. Salam 7 Ramadhan 1433H.

Bagi yang berada di sekitar Shah Alam dan mempunyai kelapangan, marilah kita bersama-sama memeriahkan suasana. Di samping mencari barangan untuk berhari Raya, apakata ambil sedikit masa utk menyaksikan persembahan kami sambil menghiburkan diri sementara menunggu waktu utk berbuka. ^_^

Persembahan angklung solo di AEON Setiawangsa, KL

Persembahan Angklung Solo

Tarikh : 28 Julai 2012 (Sabtu)
Masa : 2.00 pm hingga 2.30 pm
Tempat : Plaza Shah Alam, Seksyen 9, Shah Alam
Program sempena Promosi Aidilfitri.

Jumpa anda di sana!

Wednesday, July 25, 2012

PERFORMANCES FOR ANY KIND OF EVENTS

Dear Customer (especially for foreigners),

If you want to invite us to perform in your country/states (for any kind of events), kindly contact directly with the Tourism Malaysia offices which is located near you. They will assist for any kind of performances that you interested.

For more details, feel free to visit the Tourism Malaysia website to get contacts information there.

Thank you.

Friday, July 20, 2012

Jumpa Kami di Kuantan Parade!

Assalammu'alaikum WBT..

Jumpa kami di Kuantan Parade bagi persembahan angklung solo.
Bagi yg berada di Kuantan, bersama-samalah kita memeriahkan suasana.

Persembahan di Bangkok, Thailand pada Februari 2012

Tarikh : 22 Julai 2012 (Ahad)
Masa : 3 ptg hingga 4 ptg
Tempat : Kuantan Parade, Kuantan, Pahang
Promosi Ramadhan dan Aidilfitri

Jumpa anda di sana!

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1433H



Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Friday, July 13, 2012

Jom ke Melaka!

Assalammu'alaikum WBT..Salam Jumaat yg penuh berkah!


PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO

Tarikh : 14 Julai 2012 (Sabtu)
Masa : 10 am onwards
Tempat : AEON Bandaraya Melaka, Melaka
Promosi Ramadhan dan Aidilfitri

Jumpa anda di sana!

Tuesday, July 10, 2012

UPDATE: PROGRAM BULAN JULAI 2012

Assalammu'alaikum WBT..

Persembahan di Thai International Travel Fair 2012
Bangkok, Thailand

Persembahan-persembahan yang CONFIRM pada bulan Julai 2012 adalah seperti berikut (update dari entry Julai 2012):

PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO

Tarikh : 11 Julai 2012
Masa : 2pm - 6pm
Tempat : Kuala Lumpur Convention Centre, KL
Program : Majlis Pelancaran Festival 1Malaysia Contemporary Art Tourism 2012

Tarikh : 22 Julai 2012
Masa : 3pm onwards
Tempat : Kuantan Parade, Kuantan, Pahang
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Tarikh : 24 Julai 2012
Masa : 10am - 10pm
Tempat : The Curve, Mutiara Damansara, Selangor
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Tarikh : 28 Julai 2012
Masa : 10am - 10pm
Tempat : The Curve, Mutiara Damansara, Selangor
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Tarikh : 29 Julai 2012
Masa : 3pm - 4pm dan 8pm - 9pm
Tempat : Mahkota Parade, Melaka
Program : Promosi Kraf Aidilfitri

Tarikh : 31 Julai 2012
Masa : 10am - 10pmTempat : The Curve, Mutiara Damansara, Selangor
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Sekiranya anda mempunyai kelapangan, bolehlah berkunjung bagi menyaksikan persembahan yang pasti membuat anda teruja. Bersama-sama kita memartabatkan seni budaya negara!

Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi SURIA 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Thursday, July 05, 2012

Fraser's Hill International Bird Race 2012


Fraser's Hill International Bird Race 2012

23 June 2012 - 24 June 2012

Fraser's Hill is hailed as a world-class birdwatching destination in the region as it is home to about 247 species of birds. The bird race is an excellent opportunity for locals and tourists alike to view a variety of migratory and montane birds, which are very different from those in the lowland forest. Birders can view species from as far as Northern Siberia and the islands north of Japan. Be part of this international event!

Venue:
Fraser's Hill, Raub, Pahang


Majlis ini telah dirasmikan oleh Menteri Pelancongan Malaysia, YB Dato' Sri Ng Yen Yen. Antara persembahan yang telah diadakan sempena program tersebut antaranya adalah:

1. Persembahan angklung solo
2. Tarian tradisional
3. Tarian sewang 
4. Persembahan angklung koir





Tarian tradisional
Angklung solo


Angklung koir
Tarian sewang Orang Asli

Berminat dengan persembahan kami? Anda inginkan kelainan di hari bersejarah anda? Atau inginkan persembahan yang menarik di majlis makan malam atau di majlis pelancaran/perasmian? Kami ada jawapannya...Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan persembahan pentas yang terdiri daripada:



1. Angklung solo
2. Angklung dan kumpulan (5-7pcs band)
4. Angklung koir
3. Tarian dewasa & kanak-kanak
4. Gamelan
5. Kuda Kepang
6. Silat
7. Ghazal / Samrah


Selain daripada itu, kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP (utk majlis makan malam, pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot dan acara pentas) WEDDING PLANNER dan SOUNDSYSTEM (emcee, DJ, PA System dsb).

Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi SURIA 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
"Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Monday, July 02, 2012

Program bulan Julai 2012

Assalammu'alaikum WBT..

Hari ni kami nak update persembahan-persembahan sepanjang bulan Julai 2012. Persembahan-persembahan ini adalah sempena bulan Ramadhan dan promosi Aidilfitri 2012.


PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO

Tarikh : 11 Julai 2012
Masa : TBC
Tempat : KLCC, Kuala Lumpur

Tarikh : 14 Julai 2012
Masa : TBC
Tempat : AEON Bandaraya Melaka, Melaka

Tarikh : 22 Julai 2012
Masa : TBC
Tempat : Kuantan Parade, Kuantan, Pahang
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Tarikh : 24 Julai 2012
Masa : TBC
Tempat : The Curve, Mutiara Damansara, Selangor
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri

Tarikh : 28 Julai 2012
Masa : 3 - 4 petang
Tempat : Mahkota Parade, Melaka
Program : Promosi Kraf Aidilfitri

Tarikh : 29 Julai 2012
Masa : 3 - 4 petang
Tempat : Mahkota Parade, Melaka
Program : Promosi Kraf Aidilfitri

Tarikh : 31 Julai 2012
Masa : TBC
Tempat : The Curve, Mutiara Damansara, Selangor
Program : Promosi bulan Ramadhan & Aidilfitri


Berminat dengan persembahan kami? Anda inginkan kelainan di hari bersejarah anda? Atau inginkan persembahan yang menarik di majlis makan malam atau di majlis pelancaran/perasmian? Kami ada jawapannya...Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan persembahan pentas yang terdiri daripada:


1. Angklung solo (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
2. Angklung berkumpulan (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
3. Tarian dewasa & kanak-kanak (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
4. Gamelan
5. Kuda Kepang
6. Silat
7. Ghazal / Samrah

Selain daripada itu, kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP (utk majlis makan malam, pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot dan acara pentas) WEDDING PLANNER dan SOUNDSYSTEM (emcee, DJ, PA System dsb).

Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi SURIA 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Monday, June 25, 2012

LIVE di Wanita Hari Ini, TV3

PERSEMBAHAN ANGKLUNG BERKUMPULAN

Tarikh : 26 Jun 2012
Masa : 12 tengah hari
Tempat : Kompleks Kraf Kuala Lumpur
Program : Promosi Kerja Kahwin 2012

Kredit : TV3

Kredit : Kraftangan
Kami akan mengadakan persembahan sempena Promosi Kerja Kahwin 2012 anjuran Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia dan akan bersiaran secara langsung dalam rancangan Wanita Hari Ini, TV3.

Untuk pengetahuan korang, Promosi Kerja Kahwin ini telahpun berlangsung mulai 20 Jun yang lalu dan bakal berakhir pada 2 Julai akan datang. Bagi yg ingin/bercadang untuk melangsungkan perkahwinan atau mencari sebarang cenderamata bagi sebarang majlis, jom pakat ramai-ramai ke Kompleks Kraf KL yang terletak bersebelahan dgn Hotel Royale Chulan, KL.

Dan jgn lupa temujanji kita esok 26 Jun 2012 dlm Wanita Hari Ini, TV3 pada jam 12 tengah hari.

Berminat dgn perkhidmatan persembahan kami? Sila  hubungi Suria 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut.

Footnote: Tgh menyusun jadual bagi show utk bulan Ramadhan dan Syawal nanti. Oh sgt pening! Nanti saya akan update show di Bukit Fraser, Pahang baru-baru ni ye. ^_^

Friday, June 22, 2012

Program bulan Jun 2012

Assalammu'alaikum WBT...

Berikut adalah aktiviti dan program kami sepanjang bulan Jun 2012

PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO

Tarikh : 15 Jun dan 16 Jun 2012
Tempat : Jerantut, Pahang
Program : Persembahan angklung dan mengajar angklung koir

Tarikh : 23 Jun dan 24 Jun 2012
Tempat : Bukit Fraser, Pahang
Program : Bird Race 2012

Berminat dengan persembahan kami? Anda inginkan kelainan di hari bersejarah anda? Atau inginkan persembahan yang menarik di majlis makan malam atau di majlis pelancaran/perasmian? Kami ada jawapannya...Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan persembahan pentas yang terdiri daripada:

1. Angklung solo (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
2. Angklung berkumpulan (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
3. Tarian dewasa & kanak-kanak (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
4. Gamelan
5. Kuda Kepang
6. Silat
7. Ghazal / Samrah

Selain daripada itu, kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP (utk majlis makan malam, pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot dan acara pentas) WEDDING PLANNER dan SOUNDSYSTEM (emcee, DJ, PA System dsb).

Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi Suria 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Monday, June 18, 2012

Hari Kraf Kebangsaan 2012

Tarikh : 24 Mac 2012
Tempat : Kompleks Kraf Kuala Lumpur
Program : Hari Kraf Kebangsaan 2012




Persembahan angklung berkumpulan oleh Kumpulan Pendeta yang telah diadakan di Kompleks Kraf Kuala Lumpur bersempena dgn Hari Kraf Kebangsaan 2012. Pelbagai lagu dan genre muzik yang telah dimainkan bagi menghiburkan para pengunjung yang hadir.

Persembahan ini bukan sahaja sesuai dimainkan di majlis-majlis keramaian. Tetapi amat bersesuaian sekali dgn program-program promosi seperti ini bagi menarik minat ramai pengunjung untuk hadir memeriahkan.

Berminat dgn perkhidmatan persembahan kami? Sila hubungi SURIA 014-2379783 atau melalui emel suria1907@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan. Terima kasih

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan seni budaya negara"

Thursday, May 10, 2012

Kumpulan Pendeta


Persembahan yang telah diadakan di Kompleks PKNS, Shah Alam. Untuk pengetahuan umum, kumpulan angklung kami telah dinamakan sebagai KUMPULAN PENDETA..setelah ditukar nama, persembahan kami pasti lebih bertenaga dan 'fresh' mengikut genre-genre muzik yang terkini dan moden. Namun begitu, lagu-lagu tradisional masih dimainkan bagi mengekalkan seni muzik ini.

Anda inginkan kelainan di hari bersejarah anda? Atau inginkan persembahan yang menarik di majlis makan malam atau di majlis pelancaran/perasmian? Kami ada jawapannya...Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan persembahan pentas yang terdiri daripada:


* Angklung Solo
* Angklung dan Kumpulan (instrumen angklung, perkusi, seruling buluh, arumba, akordian, gitar bass dll)
* Tarian (Dewasa & Kanak-kanak)
* Gamelan & Caklempong
* Kuda Kepang
* Silat
* Ghazal / Samrah dll

Selain daripada itu, kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP (utk majlis makan malam, pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot dan acara pentas) WEDDING PLANNER dan SOUNDSYSTEM (emcee, DJ, PA System dsb).


Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi Suria 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"


Friday, May 04, 2012

Dapatkan Perkhidmatan Persembahan Kami!


Persembahan bertenaga dari Kumpulan Pendeta yang telah diadakan di Alamanda, Putrajaya sempena Promosi Hari Raya pada tahun 2011.

Berminat dengan persembahan kami? Anda inginkan kelainan di hari bersejarah anda? Atau inginkan persembahan yang menarik di majlis makan malam atau di majlis pelancaran/perasmian? Kami ada jawapannya...Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan persembahan pentas yang terdiri daripada:

1. Angklung solo (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
2. Angklung berkumpulan (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
3. Tarian dewasa & kanak-kanak (PERMINTAAN YG TERTINGGI!!)
4. Gamelan
5. Kuda Kepang
6. Silat
7. Ghazal / Samrah

Selain daripada itu, kami juga menyediakan perkhidmatan MAKE-UP (utk majlis makan malam, pertunangan, pernikahan, persandingan, photoshoot dan acara pentas) WEDDING PLANNER dan SOUNDSYSTEM (emcee, DJ, PA System dsb).

Sekiranya berminat dengan perkhidmatan persembahan yang kami tawarkan, sila hubungi Suria 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Friday, March 23, 2012

Selamat Pagi Malaysia @RTM1


Persembahan angklung solo telah bersiaran secara langsung menerusi rancangan Selamat Pagi Malaysia di RTM1 pada 1 April 2010 yang lalu.

Sekiranya berminat dengan persembahan kami, sila hubungi Suria 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com

"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Thursday, March 22, 2012

My Way (Angklung Version) @TITF, Bangkok


Persembaha​n angklung solo telah diadakan di Thailand Internatio​nal Travel Fair 2012 pada 23-26 Februari 2012 di The Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok, Thailand. Berminat dengan perkhidmat​an persembaha​n kami, sila hubungi Suria 014-237978​3 atau melalui e-mel suria1907@​yahoo.com

"SuWaRa - Suara Warisan Rakyat
Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Hore Hore Samba (Angklung Version) @TITF, Bangkok


Persembaha​n angklung solo telah diadakan di Thailand Internatio​nal Travel Fair 2012 pada 23-26 Februari 2012 di The Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok, Thailand. Berminat dengan perkhidmat​an persembaha​n kami, sila hubungi Suria 014-237978​3 atau melalui e-mel suria1907@​yahoo.com

"SuWaRa - Suara Warisan Rakyat

Memartabatkan Seni Budaya Negara"

Monday, March 19, 2012

Majlis Perkahwinan Nurul Hazwani ♥ Kapten Al-Hafiz

Ahad, 18 Mac 2012 - SuWaRa Entertainment telah diundang utk mengadakan persembahan angklung solo oleh saudara Zack sempena "Majlis Perkahwinan Nurul Hazwani Kapten Al-Hafiz" di Dewan Sri Melati, Presint 3, Putrajaya.

Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Majer (B) En Mohd Tajol Hasnan bin Ghazali di atas kesudian menjemput kami dan memberi kepercayaan kepada kami untuk memeriahkan majlis meraikan raja sehari yg gilang gemilang ini.

Persembahan angklung bermula seawal jam 12.30 tengah hari. Pada awalnya ada 2 slot di dalam jadual bagi persembahan angklung, tetapi atas permintaan tuan rumah, kami membuat persembahan yg ke-3 juga. Syukur alhamdulillah, persembahan telah berjalan dengan lancarnya. Sesungguhnya yg baik itu datang dari Allah, yg buruk itu datang dari kami sendiri. Semoga para tetamu dan ahli keluarga berpuas hati dgn perkhidmatan yg kami berikan..insyaAllah..

Di sekitar majlis perkahwinan mereka...

Bersama pasangan pengantin, Nurul Hazwani Kapten Al-Hafiz
Bersama Mejar (B) Mohd Tajol
 


"Panas kering siapakan tahu
Hujan rintik di daun pandan
Berjalan seiring bersentuh bahu
Sama cantik sama padan"



"Orang jauh dikenang-kenang
Hanya terkenang pada yang satu
Mula berkenal kemudian bertunang
Di atas pelamin sama bersatu"

 



 
"Terbang selisih si burung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
Di lain tahun berjumpa lagi"

Anda inginkan kelainan di hari bahagia anda? Ataupun ingin menggunakan perkhidmatan kami utk majlis makan malam atau sebarang majlis keramaian? Sekiranya berminat, sila hubungi SURIA 014-2379783 atau melalui e-mel suria1907@yahoo.com untuk keterangan lanjut. Kami akan menyajikan persembahan yang terbaik buat anda. Terima kasih.
"SuWaRa-Suara Warisan Rakyat

Memartabatkan Seni Budaya Negara"
PLEASE TAKE NOTE! All photos copyrighted to SUWARA ENTERTAINMENT. Unless expressed permission has been granted by Miss Suria/Mr Zack, you may NOT COPY any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

PENGALAMAN

* Telah berkecimpung dalam industri seni muzik selama hampir 10 tahun.

* Pernah terlibat dalam Promosi Pelancongan anjuran Tourism Malaysia di Dubai pada tahun 2008.

* Telah melibatkan diri dalam persembahan kebudayaan angklung anjuran Tourism Malaysia di Thailand International Travel Fair 2012, Bangkok, Thailand.

* Telah mendapat jemputan untuk mengadakan persembahan mengiringi MonoloQue ft Atilia utk lagu Kekanda Adinda dalam Anugerah Juara Lagu 2012.

* Sering mendapat jemputan untuk mengadakan persembahan di majlis keramaian, majlis perkahwinan, promosi produk, musim perayaan, majlis makan malam dsb di serata tanah air anjuran agensi/jabatan kerajaan, swasta, sekolah, dan badan-badan bukan kerajaan serta orang perseorangan sepanjang tempoh penglibatan dalam industri seni muzik.

* Mendapat jemputan untuk mengajar angklung di sekolah-sekolah, agensi/jabatan kerajaan, pihak swasta dan orang perseorangan di serata tanah air.

*Sering mendapat jemputan untuk mengadakan persembahan di dalam program/slot TV1, TV2, TV3, TV9 dan Astro Awani sepanjang tempoh penglibatan.